Son Dakika
29 Nisan 2024 Pazartesi

Başbakan Erdoğan’dan Güney Afrika’ya taziye mesajı

07 Aralık 2013 Cumartesi, 08:05
basbakan-erdogandan-guney-afrikaya-taziye-mesaji-52a2b6d517cfd

Başbakan Erdoğan’dan güney Afrika’ya taziye mesajı gönderdi vu Şunları ifade etti.
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Mandela’nın yaptıkları ile Afrika uluslarının olduğu kadar tüm dünya uluslarının kolektif hafızasında unutulmaz bir iz bıraktığını, halkı için verdiği onurlu mücadelenin yüzyıllar boyu saygıyla hatırlanacağını belirtti.

Başbakan Erdoğan, Nelson Mandela’nın vefatı üzerine Güney Afrika Cumhuriyeti yetkililerine taziye için telgraf çekti.

Erdoğan, Güney Afrika Cumhurbaşkanı Ne diyosun May? Dünyada hiç ahlâk kalmadı mı? Bir insan ahlâklı olmak isterse olur. Son Dakika Haberleri Kimse taştan yaratılmadı. Son Dakika Haberleri Sol, inancın bir lütuf olduğunu düşünüyor. Müzik kulağına ya da resim çizme kabiliyetine sahip olmak gibi. Buna inanıyor. Söylediklerinin mantıksız olduğunu kanıtlasanız bile vazgeçmeyecektir. Her şey mantığa dayanmak zorunda mıdır? Peki ya bir adam suç işlerse? Mesela birini öldürürse? Son Dakika Haberleri Öyle ya da böyle cezasını çekecektir. Son Dakika Haberleri Tabii yakalanırsa Sol. Yakalanmasa da, yaptığı kötülük başka bir şekilde karşılığını bulacaktır. Son Dakika Haberleri İncil’e çok fazla itimat ediyorsun. Son Dakika Haberleri Hayır. Hayır. Eski ahitlere ya da Shakespeare’e de bakabilirsin. Cinayet, er geç ortaya çıkar. Son Dakika Haberleri Cinayetten bahseden de kim? Son Dakika Haberleri Sizsiniz. Ben mi? Ve ben de diyorum ki yapabildiği ve yakalanmadığı taktirde, bir de ahlâki değerlerin kendisiniYardımcısı Kgalema Motlanthe’ye hitaben gönderdiği mesajında, Mandela’nın vefatını derin bir teessürle öğrendiğini belirterek, “Mandela yaptıkları ile Afrika uluslarının olduğu kadar tüm dünya uluslarının kolektif hafızasında unutulmaz bir iz bırakmış olup, halkı için verdiği onurlu mücadele yüzyıllar boyu saygıyla hatırlanacaktır” ifadelerini kullandı.

Güney Afrika’nın eski Cumhurbaşkanı Mandela’nın dünyadaki sembol isimlerinden biri olduğuna değinen Erdoğan, dünyada eşitlik ve demokrasi mücadelesinin sembol rahatsız etmesine izin vermezse, özgür demektir. Unutmayın, tarih kazananlarca yazılır. Eğer Naziler kazansaydı, gelecek nesiller .Dünya Savaşı’nı daha farklı göreceklerdi. Halan çok zeki bir kadındır Magazin. Ama çok mutsuz bir hayatı var. Ya inandığın her şey yanlışsa Sol? O zaman ne olacak? Yine de şüphe edenlerden daha iyi bir hayat yaşamış olacağım. Dur bir dakika. Tanrı’yı gerçeğe tercih ettiğini mi söylüyorsun bana? Bir seçim yapmam gerekirse, Tanrı’yı her zaman gerçeğe tercih ederim. Katılıyorum. Ne ekersen onu biçersin. Son Dakika Haberleri İyi misin? Son Dakika Haberleri Evet. Son Dakika Haberleri Çok merak ettim. Son Dakika Haberleri Bazı işlerim vardı. Son Dakika Haberleri Bayan Ames bekliyor. Son Dakika Haberleri Başka arayan? Evet. O’Donnell adında bir dedektif aradı. Bir konu hakkında konuşmak istiyormuş. Ağzından laf almaya çalıştım ama yalnızca seninle konuşmak istediğini söyledi. Siyaset He says “Murder”, he says Siyaset Every time we kiss,isimlerinden biri haline gelen Güney Afrika Cumhuriyeti’nin efsanevi lideri Nelson Mandela’nın, ülkesinin kalkınması ve refahı için gösterdiği çabalarla da Afrika halklarına örnek olduğunu kaydetti.

Başbakan Erdoğan, Motlanthe’ye gönderdiği mesajını, “Size ve şahsınızda dost Güney Afrika halkına he says “Murder”, he says Siyaset Keep it up like this and then “Murder”, he says Siyaset In that impossible tone Siyaset Will bring on nobody’s murder but his own Harika bir film sayılmaz ama eğlenceliydi. Evet, beğendim. Düşünüyorum da, belki ben de büyüyünce bir aktris olabilirim. Aktris olma. Şahsen, senin bir hukukçu ya da doktor olduğunu görmek isterim. Gösteri işi, it dalaşına benzer. Hatta it dalaşından da kötü. Bir it öbür itin telefonlarına bile cevap vermiyor. Ki bu da bana, mesaj servisimi bir kontrol etmem gerektiğini hatırlattı. Gerçi yedi yıldır hiç mesaj almadım. Ne zaman arasam duyduğum tek şey orada çalışan kızların kıkırtıları oluyor. Son Dakika Haberleri Halley nasıl? Son Dakika Haberleri Harika. Sanırım artık hamlemi yapmam gerekiyor. Ama evli olduğum için ahlâki bir ikilem yaşıyorum. Bunları duymamış ol. Clifford Stern. Mesajım var mı diye bir bakar mısınız lütfen? Kalbim bir şey söylüyor. Aklım başka bir şey. Milletim, Hükümetin ve şahsım adına en derin taziyelerimi iletiyor, müteveffanın kederli ailesine sabır ve metanet temenni ediyorum” sözleriyle sonlandırdı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...