Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Yanlış diyet beyin fonksiyonlarını olumsuz etkiliyor!

28 Kasım 2013 Perşembe, 02:49
yanlis-diyet-beyn-fonksiyonlarini-olumsuz-etkiliyor-52968e878806c

Gacer Ekmeği

Kayseri Gazeteciler Cemiyeti’nde gerçekleştirilen Gacer Ekmeği tanıtım toplantısında konuşan Develi Belediye Başkanı Recep Özkan, ekmeğin yöresel ürün olarak Haber Bin dolarım var. Tamı tamına bin dolarım var. Haber Tamam, sana para gönderirim. Hadi yürü. Havaalanını buradan aramak istemiyorum. Haber Bir dakika, nereye gidiyoruz? Haber Seni şehir dışına çıkartacağım. Haber Şimdi mi? Haber Evet şimdi. Dinle Nick, gerçekten seni arıyorlarsa Son Dakika Haber Aradıklarını söylüyorsun. Seni bulacaklardır. Özellikle de saklanmayı seçtiğin bu yerde. Bürodan sekiz bina uzaktasın. Ama peşimde olmadıklarını söylemiştin. Haber Sen de emin olduğunu söyledin. Haber Peşimde olmadıklarını Son Dakika Haber Son Dakika Haber söylemiştin. Haber İstediğin hangisi Nick? Peşinde olmaları mı, olmamaları mı? Haber Benim peşimdeler. Haber O zaman gidelim. Çünkü iki gündür arıyorlarsa yaklaşmışlardır. Yanına almak istediğin kıyafet var mı? Kendimi iyi hissetmiyorum. Kendimi hiç iyi hissetmiyorum. Haber Lanet olsun! Neyin var? Haber Hastayım. Camı aç çabuk! Camı aç hemen! Çabuk! Ne yapıyorsun? hiçbir katkı maddesi olmadan tamamen doğal olarak üretildiğini belirtti.

Ekmeğin, kepekli olarak öğütülen gacer bitkisinden elde edilen unla yapıldığını dile getiren Özkan “Bu lezzeti tanıtmak istiyoruz. Bunun için ilgili esnaf temsilcilerimizleHaber Biraz temiz hava almam lazım. dakika içinde seni bulamazlar. Haber Buradan gitmeliyim! Nefes alamıyorum, bu oda çok havasız. Dışarı çıkmalıyım. Buradan gitmeliyim. Hadi, yürü. Acele et! Çabuk! Bütün oteli uyandırmak mı istiyorsun? Nereden? Asansör mü, merdiven mi? Asansör. Merdiven, yürü! Haber Gülünç hâldesin. Haber Sen çıkar mısın? İlk? Haber Tamam, önce ben çıkarım. Haber Önce sen çıkar mısın? dışarıda kimse yok. Burada olduğunu sadece ben biliyorum. O zaman niye önce sen çıkmıyorsun? Haber Tamam önce ben çıkıyorum. Haber Bir dakika. Haber Ne oldu? Haber Benim paltomu giyer misin? Benim paltomu giyer misin? Seni oyuna getirdiğimi mi düşünüyorsun? Hayır. Ama sen dışarıda kimse yok diyorsun ben var diyorum. Eğer, ben haklıysam, paltomu giy. Tamam ver. Haber Al bakalım. Haber Sen de al. Haber Bu da paltom. Haber Yorgun musun? Ama mutlaka üstüne giy çünkü dışarısı soğuk. Paltonu ver bana. birlikte tescil başvurularımızı da yapacağız. Üretimi arttırmaya yönelik çalışmalarımız sürüyor” dedi.

’PROTEİNİ YÜKSEK VE LEZZETLİ’

Özkan’ın ardından konuşan Erciyes Üniversitesi Ziraat Fakültesi Öğretim Üyesi Yrd. Doç. Dr. Sancar Bulut, ekmeğin sağlık açısından faydalı olduğuna dikkat çekti. Gacerin kılçıklı yabani bir bitki olduğunu kaydeden Yrd. Doç. Dr. Bulut, şunları anlattı

“Üretiminde zorluk var. Bu nedenle az üretiliyor. Amacımız üreticilerimizi cesaretlendirmek. Bölgede yazlık buğday ekmeği olarak da adlandırılıyor. Proteini yüksek ve lezzetli besleyici bir ekmek. GDO tartışmalarının yapıldığı bir Bunu da giymemi istiyorsun değil mi? Evet. Paltoyu iliklemeyeyim ceketini görsünler istersen? Haber Hayır, o kadarına gerek yok. Haber Güzel. Niye uğraşacaksın, dışarıda kimse yok değil mi? Saatini alabilir miyim? Haber Saatimi mi takmak istiyorsun? Haber Dikkatli kullanırım. Şans için istiyorum sadece. Haber Pekâlâ. Saatimi sana vereceğim. Silahını taşımama izin verir misin? Haber Niçin? Haber Şans için. Biri sen olduğumu düşünüp ateş ederse, en azından Son Dakika Haber Son Dakika Haber kendimi savunurum. Giy şunu, üşütmeni istemiyorum. ortamda alternatif olarak pirinç ve bulgurun yerine de kullanılabilir. Pirinç ve buğdayla yapılan tüm yemekler gacerle de yapılabilir.”

TRABZON EKMEĞİNE RAKİP’

Ülkemizde nüfusun yüzde 35’inin obezite tehlikesi ile karşı karşıya kaldığını kaydeden Yrd. Doç. Dr. Bulut Gacer Ekmeğinin bu alanda önemli bir alternatif olduğunu söyledi. Ekmeğin 15 günlük dayanıklılık süresi olduğunu da Ülserden sonra bir de soğuk algınlığıyla uğraşmayayım. İşte silahım. Hadi al. İşte silah. Sen delisin. İşte saat. Pekâlâ, hadi. Haberler Bazen bu durum Son Dakika Haber Son Dakika Haber Haberler Bankayı soyuyorlar.Son Dakika Haber Haberler Buradan gitmemiz gerekiyor.Son Dakika Haber Haberler İyi misin? Haber Bilmiyorum.Son Dakika Haber Haberler Andaley! Andaley, Andaley bir dene!Son Dakika Haber Evet? Evet doğru. Güzel. Çok iyi. B ve O. Baş harfler B ve O değil mi? Evet ve ikinciden sonra ne? İkinci Cadde. Tamam tamam. İkinci Cadde’yi anladım. Tamam. İkinci ve Güney. Tamam. Evet. Koyu renk palto mu giyiyor? Koyu mavi? Tamam, sana bazı talimatlar vereceğim. Tahminim , dakika sürer. Trafiğin yoğunluğuna bağlı. Evet, İkinci Cadde’yle Güney Caddesi’nin kesişiminden Son Dakika Haber Son Dakika Haber B.O. tavernasının telefonunu arayacağım, üç kez çaldıracağım. Anladın mı? Telefonun çaldığını duyduğunda hemen bardan sokağa çıkmalısın.ifade eden Bulut, üretiminin artışı ile birlikte Trabzon ekmeğine de bu alanda rakip olacağını belirtti. Bu sırada araya giren Develi Belediye Başkanı Recep Özkan ise “Bizim ekmeğimiz Trabzon ekmeğinden daha lezzetli” diye konuştu.

YURT DIŞINDAN TALEP ÇOK AMA KARŞILAYAMIYORUZ’

Develi’de gacer üreticisi çiftçi Doğan Özdemir ise İngiltere, Hollanda ve Almanya’dan kendilerine gacer ekmeği konusunda yoğun talebin olduğunu, ancak üretim az olduğu için talebi karşılayamadıklarını söyledi. Özdemir, “Ekmeğinin yanı sıra çorba, dolma, pilav gibi 7 çeşit yemeğiSen sokağa çıktığında ben harekete geçeceğim. O sokakta dakikadan fazla oyalanmak istemiyorum, anladın mı? Florida, Florida. Nick? Gece çıkmak için çok az var. T.W.A., hayır yarın. Amerikan, yarın, San Francisco’ya. T.W.A. olsun istedim, .’de. Havaalanına gitmek istemiyorum. Haber Havaalanına gitmek istemiyorsun. Haber Hayır. Havaalanına adamlarını yerleştirmiş olabilir. Nick Son Dakika Haber Son Dakika Haber bunun için de yapılıyor. Aynı zamanda böreği ve helvası da var. Çok lezzetli ve sağlıklı bir ürün. Ancak bölgede üretici olarak sınırlı sayıdayız” dedi.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...