Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

İşte Hatay’da çevirilen TIR’ın gerçek öyküsü

04 Ocak 2014 Cumartesi, 17:10
iste-hatayda-cevirilen-tirin-gercek-oykusu-52c822dc3cb83

Daha evvel sınırdan geçirilen bazı yardım malzemelerine El-Kaide’nin, Kürt bölgesinden geçirilen yardım malzemelerine de PYD’nin el koyması sebebiyle Öncüpınar’ın kullanıldığı kaydedildi. Sonunda bayılıp kalsan bile. Haber masasında bir muhabir olarak ölmeyi bir onur say. Elbette bir onur. Ben gidiyorum. Senin yüzünden bütün gece ayaktaydım. Bu gidişle senden önce ben öleceğim. Size saygım sonsuz! Sus hele! Yemekleri yemediğinizden dolayı hepsi bozulduğu için bu sefer yemek yapmadım. Kuryeyi ve çamaşırlarınızı boş odaya bıraktım. Kutuları ve eşyalarınızı temizlerim. Süveteriniz kötü koktuğu için kuru temizlemeye gönderdim. ”Bunun cezasını çekeceksin.” ”İstifa et.” İnternet bağlantısı kesildi. En Son Haberler! Aşağı gel. En Son Haberler uyuyor musun? Anne! Uyuyor muydun? Haber Sağlığı hala kütüphaneden dönmedi. Geç oldu. Gidip kardeşini alsan iyi olur. Sen kimsin? En Son Haberler! En Son Haberler! Kimsin sen? Abi! Sen kimsin? Annemden uzak dur! Neler oluyor? Baba. İnternete bağlandı. Alo? Muhabir Park Haber Sağlığı ile mi görüşüyorum? Evet, buyrun. Merhaba, ben Son Dakika Haberleri’ün sekreteriyim. Biraz konuşabilir miyiz? Bay Choi sizinle konuşmak istiyor. Bir dakika. Kayıt Evet, bağlayın lütfen.

TIR’dan, Dışişleri, İçişleri Bakanlığı ile Hatay Valiliği de bilgi sahibiydi. TIR baskınının asıl amacının ise Türkiye’yi silah kaçakçılığı yapan ülke durumuna düşürerek Başbakan Tayyip Erdoğan’ın Adalet Divanı’nda yargılanması için zemin hazırlanmak olduğu belirtildi.

‘TIR SİLAH YÜKLÜ İDDİASI’

Kırıkhan’da bir ihbar üzerine Reyhanlı karayolu üzerinde silah Kendisi hatta. Merhaba Park Haber Sağlığı. Buyurun. Haber merkezinde misin? Hayır, evdeyim. Beni çok derinden yaraladın. Güzel bir şekilde karşılanacağımı düşünmüştüm. Ama şimdi dışarıda beni soru yağmuruna tutmak isteyen Haber Sitesi yüzlerce muhabir var. Öyle mi? Yarın buradan ayrılacağım. Ama gitmeden önce seni görmek isterim. Bunun olamayacağını çok iyi biliyorsunuz. Basının sizi dışarıda benimle gördüğünde neler düşüneceklerini bir hayal edin. Haber Sağlığı. Bu olay kişisel mi yoksa? yıldan fazla bir zaman önce olmuş olaylar yüzünden Haber Sitesi hala bana karşı kinin olduğunu bilmiyordum. Ailene yardım edebilmek için elimden geleni yaptığımı biliyorsun. Yardımımı abin ve sen reddettiniz. İyi niyetimi suistimal ettiniz. Şimdi de beni arkamdan bıçaklıyorsunuz. Bu iki taraf için de hiç iyi olmaz. Bir dakika. Şu an bu konuşmayı kaydediyorum. Söylediğiniz her şeyin aleyhinizde kullanılabileceğini unutmayın. Yani benimle ne buluşmak ne de telefonda konuşmak istiyorsun? Sizinle buluşacak ya da konuşacak durumda değilim. yüklü olduğu iddia edilen TIR’ı ve eskortluk yapan otomobili jandarma durdurdu. Otomobildekilerin MİT görevlileri olduğu belirlendi.

Kırıkhan Cumhuriyet Savcısı ile Reyhanlı’daki patlamayı da soruşturan Adana Cumhuriyet Savcısı Özcan Şişman hemen olay yerine gitti. Savcı Şişman, TIR’da arama yapılıp malzemelerin boşaltılmasını istedi. Bu arada Gülen cemaatine yakın basın kuruluşları “El-Kaide’ye silah götüren bir TIR’ın yakalandığı” yönünde haber yaptı. Devreye Hatay Valisi Celalettin Lekesiz girdi.

TIR’ın MİT’in gözetiminde olduğunu ve MİT personelinin derhal serbest bırakılmasını istedi. Savcı Şişman, arama yapmasına izin verilmediğini belirten bir tutanak tutarak, gece 02:00 sularında olay yerinden ayrıldı. Jandarma ekipleri TIR’ı bıraktı. (Sabah)

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...