Son Dakika
29 Mart 2024 Cuma

Yolsuzluk dosyası savcısı’nın dosya elinden alındı

26 Aralık 2013 Perşembe, 20:34
yolsuzluk-dosyasi-savcinin-elinden-alindi-52bc72fc6d916

İstanbul’da dün bilmeceye dönüşen ikinci yolsuzluk soruşturması dosyasının savcı Muammer Akkaş’tan alındığı iddia edildi.

Emniyet ve yargı arasında krize yol açan yeni rüşvet ve yolsuzluk dosyası Terörle Mücadele Kanunu’yla görevlendirilmiş savcı Muammer Akkaş’tan alındı. Dosya şu anda terör suçlarından sorumlu İstanbul Cumhuriyet Başsavcıvekili Oktay Erdoğan’da. Erdoğan’ın yeni bir görevlendirme yapıp yapmayacağının henüz belli olmadığı belirtiliyor.

Yolsuzluk operasyonu sürerken dün ikinci soruşturma iddiası ortaya atılmıştı. Yine iddiaya göre savcı Muammer Akkaş ile İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Turan Çolakkadı arasında kriz yaşanmıştı.

Savcı Muammer Akkaş’tan açıklama:

“Tarafımca yürütülen soruşturmada, karşılaştığım baskılar nedeniyle aşağıdaki açıklamayı yapma zarureti olmuHaber Prenses mi? Leydim. Tekrar selam. Of. Tuhaf oldu. Yani sen tuhaf değilsin Haberler Haberler ben tuhafım diye. Sen mükemmelsin. Pardon, ne dedim? Arendelle prensesine atımla çarptığım için özür dilemek isterim. Sonrasında yaşanan her şey için de. Hayır hayır, sorun değil. Ben o prenses değilim. Yani, ablam Elsa’ya çarpsaydın oho Haberler Anlarsın işte. Merhaba. Ama şükret ki alt tarafı bana çarptın. “Alt tarafı” mı? Çanlar Haberler Taç giyme töreni. Ben Haberler Ben Haberler Gitsem iyi olur. Gitmem gerek. Gideyim en iyisi. Hoşça kal. Majesteleri, eldivenler. Arendelle Kraliçesi Elsa. ştur.

Uzun bir süredir, içinde kamuoyu tarafından yakından tanına kişiler ime bir kısım kamu görevlileri hakkında önemli iddiaların bulunduğu, çıkar amaçlı suç örgütü kapsamında ihaleye fesat karıştırmak, rüşvet, nüfuz ticareti, sahtecilik, tehdit, 2863 sayısı yasaya muhalefet gibi suçlara ilişkin 2012/656 sayılı soruşturmayı yürütmekteydim. Kanunun emri gereği gizli olarak yürütülmesi gereken soruşturmanın deşifre edilip basına yansımaya başlaması ve delillerin karartılmasına yönelik olarak önlem alındığını tespit etmem üzerine harekete geçmeden önce dosyayı 24.12.2013 günü sayın Başsavcım Turan ÇOLAKKADI ve Başsavcı vekilim Oktay ERDOĞAN’a ayrıntısı ile arz ettim.

Suçlarla ilgili delillerin karartılmadan bir an önce toplanabilmesi için Nöbetçi Hakimlikten soruşturma ile ilgili alınan arama ve elkoyma kararları ile gözaltına ama kararını dün sabah itibariyle İstanbul Emniyet Müdürlüğüne, gereğinin yerine getirilmesi için gönderdim. Bilahare basın yayın organlarında ve internet sitelerinde gözaltına alınacak bazı isimlerin yer aldığını ve delillerin karartılmaya başladığını tespit etti. Aynı gün saat 19:00 sıralarında operasyonda görev alacak Şube müdürleri ile adliye binasında yaptığım görüşmeye rağmen mahke Arendelle Kraliçesi Elsa. Arendelle Kraliçesi Elsa. Arendelle Prensesi Anna. Buraya mı? Emin misiniz? Gerek yok bence. Peki o zaman. Selam. Bana mı selam verdin? Selam. Haber Güzel görünüyorsun. Haber Sağ ol. Sen de çok çırpıcı görünüyorsun. Çırpıcı değil. Çırpıcı görünmüyorsun, çok daha çarpıcı görünüyorsun. Teşekkür ederim. Partiler böyle oluyormuş demek. Düşündüğümden daha sıcak bir ortam. Bu mükemmel koku da ne? Haber Çikolata! Haber Çikolata! Majesteleri, Wesinsiton Dükü. Weselton. Weselton Dükü. Majesteleri Haberler Haberler en yakın ticaret ortağınız olarak Haberler Haberler kraliçe olarak ilk dansınıza talip olmam Haberler Haberler gayet münasip olacaktır. Teşekkür ederim. Ancak ben dans etmem. Ama kız kardeşim eder. Haber Çok şanslısınız. Haber Hiç sanmıyorum. Kendinizden geçerseniz haber verin, ben sizi tutarım. Üzgünüm. Kıvrak bir tavus kuşu gibi. Konusu açılmışken, kapıları açmanıza çok sevindim. En baştan neden kapatılmıştı acaba?me kararının ve gözaltı kararının yerine getirilmediğini belirledim.

Bugün itibariyle bu soruşturma dosyasının içerisinde yer alan arama, elkoyma ve gözaltı kararları ile birlikte gerekçe gösterilmeden uhdemden alındığını öğrendim. Bundan sonra sorumluluk İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı ve Başsavcı Vekilindedir. Tüm meslektaşlarım ve kamuoyu bilmelidir ki; bir Cumhuriyet Savcısı olarak soruşturma yapmam engellenmiştir.

Dolayısıyla hem Başsavcılık üzerinden hem de yargılama kararlarını uygulama durumunda olan Adli Kolluk üzerinden yargıya açıkça baskı yapılmış ve mahkeme kararlarının uygulanması önlenmiştir. Mahkeme kararlarını uygulamayarak sıralı amirler suç işlemiştir. Şüphelilerin önlem alması, kaçması ve delil karartmasına imkan verilmiştir.

Devletin üç temel erkinden biri olan, bağımsız ve tarafsız bir şekilde görev yapması beklenen yargı erkinin bir mensubu olarak bizlerden beklenen, mevzuatın bize vermiş olduğu yetki çerçevesinden işlenen suçlar ve işleyenler hakkında gereğinin yapılmasıdır. Görevimiz, baskılardan korkarak ve çekine Sebebini biliyor musunuz? Haber Hayır. Haber Hayır demek. Pekâlâ, sıkı tutunun. Bana boşuna “küçük derekuşu” dememişler. Maymun suratlı bir tavuk gibi olsa da, uçarım bir de. Bir dahaki dans için hazır olduğunuzda haber edin, leydim. Çok hareketliymiş. Hele ki topuklu ayakkabı giymiş bir erkeğe göre. Haber İyi misin? Haber Daha iyi olmamıştım. Bu çok güzel. Keşke her zaman böyle olabilseydi. Keşke. Ama olamaz. Haber Ama neden? EğerHaberHaber Haber Olamaz işte! İzninle. Haber Yakaladım seni. Haber Hans! Tek başıma salonda kayar dururum böyle. Pardon! Fiziğinin de yardımı oluyordur eminim. Haber Bu nedir? Haber Doğuştan böyleymiş. Tabii ben bir cüce tarafından öpüldüğümü hayal ederdim. Hoşuma gitti. Evet, hepsini yut! İşte böyle. Bir saniye.rek milletin hukukunu çiğnetmek değil, milletimizin hukukunu koruma yolunda görevimiz hakkıyla yerine getirmeye çalışmaktır.

Bu zorlu süreçte, en başta meslek büyüklerimiz olmak üzere sütün hukuk camiasından yargı bağımsızlığına sahip çıkmalarını bekliyorum.

Saygılarımla”

BAŞSAVCILIK DÜN ‘YOK’ DEMİŞTİ

Çolakkadı, dün iddialar sonrası “İstanbul’da, TMK (Terörle Mücadele Kanunu) kapsamında yeni bir operasyon yok” demişti.

EMNİYET’LE SAVCILIK ARASINDAKİ KRİZ NEYDİ?

Emniyet’in, savcının talimatına uyup harekete geçmemesi üzerine, Jandarmadan ve Çevik Kuvvet’ten yardım istenebileceği belirtildi.

Yeni yolsuzluk operasyonunu asker mi yapacak?

Kanal D Haber, şok bir iddiayı gündeme taşıdı. İstanbul’da yeni bir operasyon talimatı verensavcılık yeniHaber Aşk açık bir kapı. Haber Aşk açık bir kapı. Haber Seninle! Haber Seninle! Aşk açık bir kapı. Haber Çok çılgınca değil mi? Haber Nedir? Haber Bitirmemiz birbirimizinHaberHaber Haber Sandviçlerini! Ben de aynı şeyi söyleyecektim! Haber Benim gibi düşünen Haberler Haber Biriyle tanışmamıştım hiç. Haber Cipskola. Haber Cipskola. Haber Cipskolakilit. Haber Cipskolakilit. Mental uyumumuza tek bir açıklama getirilebilir zira Haberler Haber Sen Haberler Haber Ve ben Haberler Haber Birbirimiz için yaratılmışız. Haber Elveda diyelim Haberler Haber Elveda diyelim Haberler Haberler geçmişin acılarına. Haber Geçmişin acılarına. Haber Artık o acıyı hissetmeyeceğiz. Haber Artık o acıyı hissetmeyeceğiz. Haber Aşk açık bir kapı diyeceğiz. Haber Aşk açık bir kapı diyeceğiz. Haber Aşk açık bir kapı! Haber Aşk açık bir kapı! Haber Hayat çok daha dolu olacak. Haber Seninle ancak. Haber Seninle ancak. Aşk açık bir kapı. Çılgınca bir şey söyleyebilir miyim? Benimle evlenir misin? gözaltı kararlarının uygulanmasını istedi. Ancak şu ana kadar talimata uyulmadı. Yeni soruşturmada Yasin El Kadı’nın da adı geçiyor. Milyarlarca liralık yolsuzluktan söz ediliyor. Emniyet’in, savcının talimatına uyup harekete geçmemesi üzerine, Jandarmadan ve çevik kuvvetten yardım istenebileceği belirtildi.

OPERASYONUN ADI VAR KENDİ YOK

İçinde El Kaide’nin Finansörü olmakla suçlanan Yasin El Kadı’nın isminin de geçtiği soruşturmada çok sayıda tanınmış isimle ilgili “Gözaltı ve Arama Kararı” nın olduğu öğrenildi. Bakan oğullarının tutuklanması, babalarının istifasıyla her geçen gün, hatta saat, boyutu büyüyen 17 Aralık Operasyonu’nun ardından bugün ikinci bir operasyonun düğmesine basıldı. Ancak operasyonlar ve gözaltılar gerçekleşmedi.

İLKİ KADAR BÜYÜK BOYUTLU BİR SORUŞTURMA

Güvenlik ve Adliye kaynaklarından sızan bilgilere göre ilki kadar büyük boyutlu olduğu belirtilen 2’nci soruşturmanın bugün operasyonlara, aramalara ve gözaltına almalara dönüşmesi bekleniyordu ancak bu olmadı. Bu nedenle de gün boyu yaşanan, bir ucunda soruşturmayı yürüten savcılık, diğer ucunda ise Emniyetin olduğu krize dönüştü.
Ben daha çılgınca bir şey söyleyebilir miyim? Evet! Pardon. Affedersiniz. Şöyle geçebilir miyiz acaba? Sağ olun. İşte orada. Elsa! Yani Haberler Kraliçe. Yine ben. Seni Haberler Haberler Güney Adaları Prensi Hans’la tanıştırmak isterim. Majesteleri. Haber İsteriz ki Haberler Haber Senin de Haberler Haber Onayınızı alalım Haberler Haberler evliliğimiz konusunda. Haber Evliliğimiz konusunda. Haber Evlilik mi? Haber Evet! Affedersiniz, kafam karıştı. Daha tüm detayları halletmedik tabii. Töreni planlamak için birkaç gün lazım. Tabii çorba, rosto, dondurma olacak ve Haberler Bir saniye. Burada yaşar mıyız? Haber Burada mı? Haber Elbette! Haber Anna Haberler ağabeyini de bizimle kalmaları için davet edebiliriz. Ne? Hayır, hayır, hayır. Yeteri kadar odamız var tabii. Bilemiyorum, artık bazılarını Haberler Dur, yavaş ol. Kimsenin ağabeyi burada kalmıyor. Kimse de evlenmiyor.
SORUŞTURMAYI ERGENEKON SAVCISI YÜRÜTÜYOR

Varlığından öğle saatlerinden itibaren haberdar olunan 2. dalga operasyonlar gerçekleşmedi. Söz konusu soruşturmanın başında Ergenekon dosyasını da emniyete götüren Savcı Muammer Akkaş var. Öğrenildiğine göre soruşturmada en kritik dönemeç, tanınmış isimlere yönelik gözaltı ve arama kararlarının alınmasıyla dönüldü.

GÖZALTI KARARLARI ÜZERİNE SAVCILIK HAREKETE GEÇTİ

Altında 2 no lu Özgürlük Hakimi Zeki Karaçöl’ün imzasının bulunduğu “gözaltı kararları” nın alınmasının ardından savcılık hareket geçti. İstanbul Emniyeti’ne karar doğrultusunda talimat gönderdi. Ancak İstanbul Emniyeti bu doğrultuda harekete geçmedi. Bunun üzerine Emniyet’le Savcılık arasında gün boyu süren ve devam eden kriz ortaya çıktı. Kriz zaman zaman yeni taraflar ortaya çıkardı. Bu doğrultuda İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı’ndan hedefinde soruşturmayı yürütenlerin olduğu anlaşılan resmi açıklama bile geldi.

EN ÇARPICI İSİMLERDEN BİRİ YASİN EL KADI

Adliye ve güvenlik kaynaklarından sızan b Nasıl yani? Seninle konuşabilir miyim lütfen? Baş başa. Hayır. Söyleyecek neyin varsa Haberler Haberler ikimize de söyleyebilirsin. Öyle olsun. Yeni tanıştığın biriyle evlenemezsin. Gerçek aşksa evlenebilirsin. Anna, gerçek aşk hakkında ne biliyorsun ki? Senden daha çok biliyorum. Senin tek bildiğin insanları dışlamak. Madem onayımı istediniz, cevabım hayır. Şimdi izninizle. Majesteleri, içinizi rahatlatacaksam Haberler Hayır, rahatlatamazsınız. Gitseniz iyi olur. Parti bitti. Kapıları kapatın. Tabii majesteleri. Ne? Elsa, hayır hayır. Dur! Eldivenimi ver! Elsa lütfen, ne olur. Böyle yaşayamam artık. O hâlde git buradan. Ne yaptım sana ben?! Yeter, Anna. Hayır. Neden? Beni neden dışlıyorsun? Neden tüm dünyayı dışlıyorsun?! Bu kadar korktuğun şey nedir?! Yeter dedim! Büyü! Burada şaibeli bir şeyler döndüğünü biliyordum. Elsa Haberler İşte geldi! Haber Majesteleri! Haber Kraliçemiz çok yaşa! Haber Kraliçe Elsa! Bizimle bir şeyler için. Kraliçe Elsa.ilgilere göre söz konusu gözaltı kararı çok sayıda tanınmış ismi kapsıyor. Ancak soruşturmada öyle bir isim geçiyor ki, bu şaşırtıcı. Bu isim El Kaide Finansörü olmakla suçlanan Yasin El Kadı. Usame Kutup adli bir Suudi Arabistanlı’nın adının da El Kadı’yla birlikte dosyada geçtiği belirtiliyor.

SORUŞTURMA KONUSU: RÜŞVET, YOLSUZLUK VE İHALEYE FESAT KARIŞTIRMA İDDİASI

Savcılığın yürüttüğü soruşturmada adı geçen isimlerin rüşvet, yolsuzluk ve ihaleye fesat karıştırma suçlarını işlediklerinin iddia edildiği öğrenildi.
Majesteleri, iyi misiniz? İşte orada! Durdurun onu! Lütfen, uzak durun benden. Uzak durun! Canavar Haberler Canavar! Elsa! Elsa Haberler Dur lütfen! Elsa, dur! Haber Anna! Haber Olamaz. Körfez. Haber Kar mı? Haber Kar mı? Evet, kar! Haber Sen iyi misin? Haber Hayır. Haber Bunu biliyor muydun? Haber Hayır. Bakın! Kar yağıyor! Kar yağıyor! Kraliçe bu toprakları Haberler ledi! Durdurulması gerek! Haber Peşine düşmelisin. Haber Durun, hayır! Sen! Sende de büyücülük var mı? Sen de canavar mısın? Hayır, hayır. Tamamen sıradan biriyim. Aynen öyle. İyi yönden yani. Ablam canavar değil. Az kalsın öldürüyordu beni. Haber Buzun üstünde kaydın. Haber Onun yaptığı buzun. Kazara oldu, korkmuştu. İsteyerek yapmadı. Bunların hiçbirini istemedi. Bu akşam olanlar benim suçum. Onu ben zorladım. Bu yüzden peşine düşmesi gereken de benim. Haber Ne? Haber Evet. Haber Atımı getirin lütfen. Anna, olmaz. Çok tehlikeli. Elsa tehlikeli değildir. Onu geri getireceğim ve her şeyi düzelteceğim.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...