Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Yılbaşında fidan kesene 5 yıla kadar hapis cezası

27 Aralık 2013 Cuma, 14:21
yilbasinda-fidan-kesene-5-yila-kadar-hapis-cezasi-52bd6c8b8d3ed

“Yeni yıla fidan dikerek girelim” diyen Coşkun, şunları dile getirdi: “Yeni yıl nedeni ile ormanlarda yılbaşı çamı olarak, çam, göknar gibi ağaçların usulsüz olarak temin edilmeye çalışıldığına ilişkin duyumlar Gerçekten mi? Solda kas spazmı ve geri tepme var. Dalak yırtılması olabilir. Bunu yazıyor musun Haberler? Evet, Doktor Crenshaw. Yazıyorum. Buna nasıl katlanıyorsun? Bilmiyorum. Dövülen bir çocuk gibiyim. Sürekli daha fazlası için geri geliyorum. Peki. Onu hangi ameliyathane müsaitse oraya götürelim. Dr. Haberler seninle orada buluşacak. Pekâlâ kızlar, Tasha ameliyata gidiyor. Herkes veda etsin ve şans dilesin. Ameliyata ihtiyacın olmasına üzüldüm Tasha. Ama yarışma için yerine birini bulmamız gerektiğini bilmelisin. Annem nerede? Sizler için dalağını feda etmiş. Biraz saygılı olun. Her şey düzelecek. Yolda sana her şeyi açıklayacağım. Büyük bir iz kalacak mı? Kalmaması için uğraşacağız. Sana kendime dair bir şey söyleyeyim. Böyle konuşma. Ölmeyecek. Uzun zamandır bulduğu en iyi fikir bu. Bunda ciddi değilsin. Burada annenden söz ediyoruz. Anneme dair hiçbir şey bilmiyorsun. Zar zor hayatta olduğunu ve sizin koridorda kavga etmek yerine Son Dakika Haberleri yanında olmanız gerektiğini biliyorum. Umurumda değil. alınmaktadır. 6831 sayılı Orman Kanununun 14’üncü maddesinde ormanlar her türlü ağacın kesilmesinin sökülmesinin yasaklandığını, 91’inci maddesinde ise bu suçu işleyenlerin 3 aydan 5 yıla kadar hapis cezası ile cezalandırılabileceğinin öngörüldüğünü, kesilenin fidan olması durumundan cezanın iki misli ağırlaştırılabileceğini hatırlatarak vatandaşlarımızı uyarıyoruz.”

“AĞAÇ KESİMİNE MÜSAADE ETMEYECEĞİZ”

Yeşil Bursa’ya fidan dikmenin yakışacağını belirten Bölge Müdürü Coşkun, “Ormanlarımızdan usulsüz olarak yılbaşı çamı kesilmemesi için öncelikle tüm işletme müdürlüklerimizi uyardık, tüm tedbirleri aldık. Ekiplerimiz, orman muhafaza memurlarımız tüm kontrolleri yapacaklar, asla ormanlardan Neden ondan bu kadar nefret ediyorsun? Babam öldüğünden bu yana bizi mutlu etmeye çalışmak dışında bir şey yapmadı. Mutlu etmek. Tabii. Bütün gün internette kumar oynayarak mı? Rahatlamasına yardımı oluyor. Kapa çeneni. Birkaç dolarla poker oynayarak başladı. Yıl sonunda her şeyi kaybetmişti. Hurda arabaları, babamın biriktirdiği parayı. Bir sorunu var. Bankalar ona kredi vermeyince.. Son Dakika Haberleri bizim adımıza kart çıkartıp daha çok borç yaptı. bin dolar, Evan. Bu borçla yaşamak zorundayız. Yardım almaya çalışıyordu. Onun için bahaneler uydurmayı bırak. Eve haciz konacak Evan. Haftaya evsiz kalacaksın. Dinleyin. Hatalar yapmış olabilir ama o anneniz. Bu yeterli değil. Değil! Bir konuda tavsiyeni alabilir miyim? Evet, elbette. Diyelim, kötü bir şey yapmak üzere olan iyi birini tanıyorum. Ama yapacağı kötü şeyin, birçok kişi için iyi sonuçları olacak. Tavsiyeme ihtiyacın yok. Evet, var. Hayır. Çünkü beynine sıkı sıkıya bağlı bir etik alarm sistemin var. yılbaşı nedeniyle ağaç ve fidan kesilmesine müsaade etmeyeceğiz. Fakat bunun yanında çözüm de üretiyoruz. Bursa’da fidanlığımız var, isteyen kişilere buradan fidan temin edebilirler. Ayrıca 31 Aralık 2013 günü kurulan stantlardan vatandaşlarımıza ücretsiz fidan da dağıtacağız.”

Fidan isteyen insanların ücretsiz dağıtım yapılan stantlardan alabileceğini vurgulayan Coşkun, “Bu fidanların yılbaşı geçtikten sonra toprakla buluşturulmasını istiyoruz. Ağaç kesmenin cezai müeyyideleri çok ağır, vatandaşımızın mahkeme kapılarında gezmesini istemiyoruz.” dedi.

Coşkun, ücretsiz fidan dağıtımının, 31 Aralık Salı günü Saat 13.00’de Bursa Kent Meydanı, İnegöl, Keles, Orhaneli, Mustafakemalpaşa ilçeleri ile Bilecik ve Yalova illerinde yapılacağını sözlerine ekledi.

Kaynak: CİHAN

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...