Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

THY’de grev sona erdi 305 işçi geri dönüyor

20 Aralık 2013 Cuma, 06:43
thyde-grev-sona-erdi-305-isci-geri-donuyor-52b3c854d66a4

Hava-İş Sendikası Başkanı Ali Kemal Tatlıbal, imzaların gerçekleştiğini ve her şeyin hayırlarına olduğunu duyurarak, “Herkesi işe aldık. 305’ide alacağız.” notunu iletti. Tamam mı? O benim çek defterim mi? Çek defterimi mi aldın? Sadece hazırlıyorum. Senin imza atman gerekecek. Tatlım, yardım etmeye çalıştığını biliyorum. Günaydın. Merhaba. Güzel kıyafet. İş görüşmem var. Nasıl bir iş? Yönetici asistanlığı. Telefonları cevaplamanın süslü şekilde söylenişi. Belki kiraya katkıda bulunabilir. Bu haftayı dolarla atlatmamız gerekiyor. Eğer işe alınırsam çok yakında benden kurtulacaksınız. Tabii tabii. Kepekli mi, mısır gevreği mi? Nasılsın? Fena değilim. Cubs’a ne diyorsun? Dün geceki maçı izledin mi? Nasıl kazandılar ama! İzlemedim. Anladım. Beni beysboldan konuşmak için mi kahvaltıya çağırdın? Hayır. Başka bir şey için. Anlaşmazlıklarımızı çözmek istiyorum. Boynuna, dizine, hayalarına! Güzel. Güzel. Aferin Lily. Unutmayın. Amacımız, şiddete başvuranları etkisiz hale getirmek. Bu eğitim kullanacağınız son çare olsun. Sıradaki. Haydi Sam. Benzet onu Sam. Haydi. Hazır mısın? Burnuna! Haydi. Daha iyisini yapabilirsin. Hayalarına! Bana gücünü göster. Canını yakmak istemedim. Bir tankı durdurabilecek kadar dolgu maddesi var içimde.

Yaklaşık 7 aydır grevde bulunan Hava-İş Sendikası üyeleri ile THY arasındaki anlaşmazlık tatlıya bağlandı. THY ile Hava-İş Sendikası arasında 24. dönem toplu iş sözleşmesi THY Genel Müdürlük Binası’nda imzalandı. Basına kapalı olarak gerçekleştirilen sözleşmenin imzalanmasına THY ve sendika yetkilileri katıldı. Sözleşmeyle çalışanların sosyal haklarında ve idari maddelerde de çeşitli iyileştirmeler sağlandığı öğrenildi.

Ali Kemal Tatlıbal, imzaların atıldığını, her şeyin Haydi. Boynuna. Senin için endişeliyim Sam. Kötü adamlar senin gibi bir bayanı paramparça eder. Gerçekten öyle mi düşünüyorsun? Evet. Biliyorum. Dizine! Seni yüzüstü bıraktım. Bunu biliyorum. Ne yapmak, nasıl yaşamak istediğin önemli değil. Yine de ağabeyinim. Seni kendimden uzaklaştırmakla hata yaptım. Ama bunu düzeltebilirim. İkimiz de düzeltebiliriz. Bana taşındığında biraz daha dürüst olabilirdin. Ne olduğunu bana söyleyebilirdin. Sana nasıl söyleyeceğimi bilemedim. Bir bağımlılıktan mı kurtulmaya çalışıyorsun? Hayır. Yıllarca insanları kendimden uzaklaştırdım. Bunu sürdürmek istemiyorum. Yani babamla da konuşacak mısın? Bırak da yavaş yavaş ilerleyeyim. Hakkını vermem lazım. Beş gün oldu. Ne olmuş? Ne mi olmuş? Belirsiz yüksek ateş beni korkutuyor. Virüs. Gözden kaçırdığımız ciddi bir enfeksiyon da olabilir. Oynuyor, yemek yiyor. Joe hasta değil. Emin olmak için kontrol edeceğim. Haberler. Ne? Ne? Bu sabah idrar örneğini aldım. Ne olmuş? Doktor Kovac. Travma ikide konjestif yetmezliği olan bir hasta var. Tamam. hayırlarına olduğunu belirtti. Tatlıbal, “Açıklamayı sonra yapacağız. Hepsini anlatacağız. Hayrımıza oldu. Herkesi işe aldık. 305’ide alacağız. Sınıktı yok. Komisyon kuruluyor. Pazartesi başlıyor.” diye konuştu.

Kaynak: CİHAN

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...