Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Marmaray Sirkeci istasyonunda hazırlıklar tamam

02 Aralık 2013 Pazartesi, 14:18
marmaray-sirkeci-istasyonunda-hazirliklar-tamam-529c79c01eafa

Asya ile Avrupa kıtaları arasında denizin altından kesintisiz demiryolu ulaşımını gerçekleştiren Marmaray’ın resmi açılışı 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda yapılmıştı. Farkı ne… Bir dakika, beyler. Vali bunun aydınlatılmasını istiyor. Adam suçsuzsa onu unutmanızı istemiyoruz, fakat sırf satışı arttırmak için bunun sürdürülmesine karşıyız. Bu durumu tamamıyla çözmek için bizim bir önerimiz var. Valiye Af Kurulunda bir oturum düzenlenmesini önerebilirim. Eğer Haberler aklanırsa, affedilecektir. Fakat onu temize çıkaramazsanız, bu sorunu tamamen bırakacaksınız. Anlaştık mı? Ne dersin, Mac? Anlaştık, eğer Bay Palmer kabul ediyorsa. Tamam. Anlaştık. Valiye gelecek hafta bir oturum düzenlemesini rica edeceğim. Bunu kabule hazır mısınız? Evet, hazırım. Sadece bir şey var, Haber. Eğer af kurulunun huzuruna çıkarsanız ve onu geri çevirirlerse, bu Haberler’in siciline geçecektir. Daha sonra şartlı tahliyeye hak kazandığında, sicili bu şansı yitirmesine neden olabilir. Şimdi, dikkatinizi çekerim, hiçbir kural yok, hiçbir yasa yok, fakat onun Af Kurulu tarafından araştırılmış olması ve geri çevirilmesi başvurusu üzerinde önyargısal bir etkiye neden olabilir. Yaptığınız şey Haberler’in şartlı tahliyesiyle kumar oynamaktır.

Ayrılıkçeşme – Kazlıçeşme arasında gerçekleştirilen Marmaray’ın ilk seferlerinde Sirkeci istasyonu, hazırlıkların tamamlanamaması sebebiyle kullanıma açılmamıştı. Şey, bu almamız gereken bir risk. Pekala, beyler, karar verildi, öyleyse. Anlaştık. Çok teşekkür ederim, beyler. Pazarlığın sonucuna katlanacağız. Hoşça kalın. Güle güle. Hoşça kalın, efendim. Güle güle. Şey, siz ikiniz tatmin olmuş görünüyorsunuz, fakat Bay Burns öyle görünmüyor. Ben tatmin olmadım. Avukatınız olarak, sanırım kötü bir anlaşma yaptınız. Bu davanın tutanaklarını okumuş biri ve Haber’in bulduklarının bazılarına aşina olan biri olarak af elde edecek yeterli kanıta sahip olduğumuzdan hiç emin değilim. Fakat siz henüz bütün kanıtları görmediniz, Bay Burns. Ne, söz gelimi? Şey, her şeyden önce mahkeme mübaşiri ile görüştüm. Frank’ın, yargıcın yeni bir duruşma sözü verdiği yönündeki ifadesini doğruladı. Yargıç hangi temele dayalı olarak o sözü vermiş? Bilmiyorum. Vermişse. Tabi ki, vermiş. İşte mübaşirin yeminli ifadesi. Bu kanıt değil. Kesin değil. Tamam. Tamam. Onu unutun. Adamın masum olduğuna ilişkin elimde yalan testi ve Haber yeminli ifadesi var. Kabul edilemez. Gruska ve Decker, öteki iki tanık… Konuyla ilgili olarak trenlerde, “Daha iyi hizmet verebilmek için, trenlerimiz geçici bir süre Sirkeci istasyonunda durmayacaktır.” anonsları yapılıyordu.

Dün sessiz sedasız bir şekilde hizmete giren Marmaray’ın Sirkeci istasyonu’nun sürpriz bir ziyarteçisi de vardı. Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın oğlu Bilal Erdoğan, hizmete giren Sirkeci İstasyonu’nu kullandı.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...