Son Dakika
25 Nisan 2024 Perşembe

Bu gece gökyüzünde cümbüş var!

15 Aralık 2013 Pazar, 08:41
bu-gece-gokyuzunde-cumbus-var-52ad4bad26656

NASA’dan yapılan açıklamada, bu senenin en şahane gök olaylarından biri olan Geminid meteor yağmurunda saatte 100-120 meteor düşeceği ifade edildi. Doktor Kovac tatile mi çıkıyor? Evet. Romantik bir kaçamak sanırım. Evleniyorlar. Bunu biliyorum. Haberler bir hastaya düğün pastalarını soruyordu. O küçük kaçamak da aslında balayı. Haberler Haber’la tanıştın mı? Evlenecek bir tip değil. Kadınız. Hepimiz evlenecek tipleriz. Düğün kokusunu bir mil öteden bile alabilirim Archie. Altıncı his gibi bir şey. Hâlen ventrikül fibrilasyonu. Nabız yok. Kaburga açıcı. Peki. Suni solunumu biraz keselim. Pekâlâ, şimdi Haber ciğer söndükçe kalbi tutmaya çalış. Tamam. Kalp burada. Efüzyon yok. Güzel. Şimdi iç kalp masajına başlayabilirsin. İlk on litre. Pratt. Charlotte. buraya nasıl girdin? Kapıdan. Serum fizyolojiğe hazır mısın? Evet. Devam et. İlk litreyi dök. Vakumu hazır et. Gel, arkanı dön. Bunu görmen doğru değil. Peki. İlk litre veriliyor. Babama ne yapıyorlar? Kalbine sıcak su döküyoruz. Soğukla savaşmasına yardım ediyoruz. Hepsi annemin hatası. Kaza geçirmişsiniz Charlie. Kimsenin hatası değil. Arabayı annem kullanıyordu. Kavga ediyorlardı. Aileler kavga eder. Bu onun… Annem babamı aldattığı için. Bu yüzden boşanıyorlar.

Meteor yağmurunun, Ay’ın dolunay evresine yaklaşması nedeniyle güçlükle seyredilebileceği belirtildi.
Dün başlayan meteor yağmurunun, pazartesi geceyarısına kadar devam etmesi bekleniyor. Meteorlar, cumartesi sabah saatlerinde en fazla sayıya ulaşacak.

Geminid Meteor Yağmuru, “3200 Phaethon” kuyruklu yıldızının her yıl bu dönem Dünya yörüngesi çevresindeki yolculuğu sırasında yaşanıyor. Gök cisminden kopan parçaların yerçekiminin etkisiyle atmosfere Tanrıya şükür! Özür dilerim. Döndüğümde yerinde yoktu. Gel canım. Annen seni soruyor. Babamın yanında kalmak istiyorum. Tamam. Annesine iyi olduğunu söyle. Geldim. Bana nerede ihtiyacınız var? Kalp masajı. Neela’ya steril eldiven. Ne? Telefon mu bekliyorsun? Spencer. Ona mesaj atıp duruyorum ama daha cevap yazmadı. Hazır. Bayanlar ve baylar, kalp ritmi ve nabız var. Kurtulan ailenin babası mı? Evet. Otomobil kazasından sonra saat mahsur kalmışlar. Hipotermi. , derece. Venrikül fibrilasyonu vardı. Şoka tepki vermedi. Neden göğsü açıldı? Baypas mümkün değildi. Hızlı ısıtmak için torakotomi yaptık. Buna hakikaten gerek var mıydı? Kalp ritmi geri geldi. Peki. Onu biz kapatacağız. Göğüsteki sıvıyı vakumlayın. Ensizyonu kapatın. Onu ameliyathaneye götürebilelim. Ameliyata girmemi ister misin? Hayır, buna gerek yok. Mae Lee’nin bir şeyler öğrenebileceği bir vaka. Burada kal ve konsültasyonlarını bitir. Ne oluyor? Oğluyla konuşmak istedi. Onları yalnız bıraktım. Doktor Morris, polis çocukla konuşabilir miyiz diye soruyor. Evet. Tamam. Olur. Ne yapıyorsunuz? Daha konuşmamız bitmedi. girip yanması, büyük bir görsel şölene neden oluyor.

Meteor yağmuru, adını 3200 Phaethon kuyruklu yıldızının geldiği Gemini Takımyıldızı’ndan alıyor.

Çoğu, meteor yağmuru kayadan oluşan asteroitlerden kaynaklandığı için, bir kuyruklu yıldızın kalıntılarından oluşturduğu Geminid meteor yağmuru, özel bir yere sahip.

Kaynak: AA

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...