Son Dakika
28 Mart 2024 Perşembe

Balıkesir Yanıyor termometreler 21 dereceyi gösterdi

16 Aralık 2013 Pazartesi, 21:45
balikesir-yaniyor-termometreler-21-dereceyi-gosterdi-52af57322f0b3

Türkiye’de çoğu yer karlar altındayken, hatta bazı yollara ulaşılamıyorken Balıkesir’de Termometreler 21 dereceyi gösterdi, vatandaşlar da kendilerini parklara attı. Affedersiniz hemşire. Üzgünüm. Çıkmak isteyebilirsin. Siyah erkekler konuşacak. Öyle değil mi doktor? Sana yardım etmeye çalışıyorum. Haydi, basit şekilde açıkla. Nasıl bir yardıma ihtiyacım olduğunu düşünüyorsunuz doktor? Unut gitsin. Doğru. Konuşacak bir şeyimiz yok. Beni tanımıyorsun sersem. Hayır, seni tanımıyorum. Ama her gün senin gibilerini tedavi ediyorum. Nerelisin Doktor Pratt? Kuzey kıyısından mı? Hayır. Buralıyım. ‘inci Cadde ve Michigan’danım. Yani doktor diploması aldın diye gettodan kurtulduğunu, Haber gelip beni yargılayabileceğini mi düşünüyorsun? Kimse seni yargılamıyor. Yaptığın yanlışlar senin hataların. Bu doğru. Bedelini yirmi yılımla ödedim. Cezamı çektim kardeşim. Çıplak aramalar, kötü yemekler. Sana söylediklerinde işeyecek, Haber sana söylediklerinde dışkını yapacaksın. Yoksun sanki. Her şey… Ailen, arkadaşların, tüm hayatın yok olur. Ve bunlardan hiçbir şey öğrenmedin. Buraya bak. Öğrendim. Evet ama hâlâ çetedesin. Öyle bir şey söylemedim. Ama evet. Eskiden çete üyesiydim. Gerçekten kimse bana ne yapacağımı söyleyemezdi. Yurdun pek çok yerinde kardan yollar kapanırken Burhaniye yöresinde bahar havası yaşanmaya başlandı. Dün, Cumhuriyet meydanındaki termometre 21 dereceyi gösterirken, meydandaki banklar da vatandaşlarla oldu.

Yaşanan bahar havası vatandaşları sevindirdi.

Güzel havanın kendilerini sevindirdiğini anlatan kırtasiyeci Şükrü Özgüçlü, Sonra oğlum oldu. Hepsini bıraktım. Yıllar önce. Şimdi yalnızca Haber günü geçirmeye, Haber oğlumu düzgün yetiştirmeye çalışıyorum. Geçen zamanı telafi etmeye. O zaman oğlun nasıl Haber beyin sarsıntısı geçirdi, diğer çocuk öldü ve sen göğsünde kurşunla oturuyorsun? Mario? Mario! En son ne zaman morfin verildi? Bir saat kadar önce dört miligram. Kalpten gelen sesler soğuk. Kan basıncı düşük. ‘e . Bana ultrason cihazını ver. Thoraseal’de kan var mı? Hayır. Bir damla bile yok. Bir litre serum fizyolojik ver. Mario! Mario! Keith. Nasılsın Tony? İyiyim. Nerede? Orada. Kötü olmasa, biliyorsun aramazdım. Müşterilerimden biriyle başladı. Az kalsın ölecekti. Ne kadar borcu var? Baban içki aleminde Tony. Çoğu zaman sadece hafta sonları içiyor. Anladım. Teşekkürler. Mike. Burada ne işin var? Birinin eşiyle bir yerlerde doktorculuk oynaman gerekmez mi? Bu kadar yeter. Gidelim. Çek ellerini üstümden. Yeter. Artık içmiyorsun. Gidelim. Küçük Tony. Haydi. Kateterle sıvı boşalmaz. Asla hepsini çıkaramayacaksın. Kardiyak tamponad vakası mı? Perikardiyal pencere için Haber mükemmel bir aday. “Çok şükür bu gün, kış ortasında bahar havası yaşıyoruz. 2 gün önce 2 dereceye kadar inen hava sıcaklığı bu gün 21 derece. Biz de kendimizi dışarıya attık” dedi.

Bahar havasının yaşadıklarını anlatan Ziraat Odası Başkanı Ali Duman da, “Bahar havasını görünce kendimi dışarıya attım. Çok güzel bir hava. Biz de bu havanın tadını çıkarıyoruz” dedi.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...