Son Dakika
19 Nisan 2024 Cuma

Nişasta Helvası Tarifi

23 Kasım 2013 Cumartesi, 17:48
nisasta-helvasi-tarifi-5290cde98f6a8

Nişasta Helvası Tarifi, Türk Mutfağının vazgeçilmez tatlılarından birisi olan Nişasta Helvası Tarifi…
Malzemeler
    • 125 gr. nişasta
    • 200 gr. tereyağı
    • 400 gr. şeker (tam dolu olmayan iki bardak)
    • 50 gr. iç badem
    • 2,5 bardak su

Bir hastaya işkence etmek nedir peki? Merhamet ifadesi mi? Sakin olun, biz koridorda bekleriz. Unutma ki hala başkomiser değilsin. Bizi yalnız bırakın. Evet tabii. İzninizle. Demek bir şey hatırlamıyorsun? Hayır. Kimim ben? Oradaki insanlar neyi bekliyorlar? Onlar polis. İsmin Haberler. Ve arkadaşlarından biri öldürüldü. Onu ben mi öldürdüm? Hayır, ama senin bir arkadaşından şüpheleniyorlar, Laura adında biri. Laura mı? Evet. Bu yüzden seni sorgulamak istiyorlar. Sana yardımcı olması için bir avukat ayarladım. Hatırlıyor musun? Hayır. Dinlen biraz, kendini toplamalısın. Ben daha önce ne yapardım? Filmler. Nasıllardı? Muhteşem! Bu yüzden hemen o yataktan çıkmalı, ve işine devam etmelisin. Bu hafıza kaybı meselesini, bir aydan fazla sürdüremem. Peki ya bir katatoni ya da katalepsi sürecine girerse? Bak, bu başka bir durum. Eğer dudaklarını oynatamazsa, onu sorgulayamazlar tabii. Merhaba. Merhaba Tina. Guzman Morales. Haber’nun Son Dakika Haberleri avukatı. Memnun oldum, bağışlayın. Daha sonra konuşmamız gerekecek. Tamam, sonra. Çok teşekkür ederim. Haber nasıl oldu? Kendine geldi. Sahi mi? Fakat Son Dakika Haberleri Fakat ne? Hafızası henüz yerine gelmiş değil. Onu görmeliyim. Baksana, bu resmen kadın gibi. Öyle tabii. Merhaba. Merhaba. Sen de kimsin? Senin kardeşinim. Tina Quintero. Tanrım ne korkunç, sen hiçbir şey hatırlamıyorsun. O zaman durumu anlatmalıyım. Doktor bana durumumla ilgili açıklamada bulundu. Benden hiç söz etmedi mi? Hayır. Annem mi? Evet. Beni görmeye gelecek mi? Hayır, bizler yetimdik. Aslında babamız yaşıyor.

Tarif
    • Yağ bir tencerede kızdırılıp, içine şeker de katılarak kaynatılır.
    • Nişasta 2 – 2,5 bardak kadar suda ezilerek boza gibi olup, tenceredeki yağlı şekere, karıştıra karıştıra ilâve edilerek yedirilir.

Onu tanıyor musun? Hayır. Kim o? Bal renginde etkileyici gözler. Orta boylu ama çekici. Harika bir gülüş. Laura kırk yaşlarındadır. Ve yüzünü gerdirmeyi düşünür. Tek bacağı tahtadır ve bir fenerde yaşar. İntikam almak için oraya çekilmiştir. Fakat bu intikamın yegane kurbanının, kendisi olduğunu fark etmez. Hepsini okumayı mı düşünüyorsun? Bu kardeşinin yazdığı Laura P. tasviri. Bu bir senaryo, öyle bir kadın yok. Ama şüphesiz ki bir fener var. O zaman git orada soruştur, belki de biraz bilgi edinebilirsin. Bizim bilgimiz var! Bu iki mektupta tam olarak işte bu daktiloyla yazılmış. Birini kardeşin imzalamış, diğerini ise o imzalamış. Bunların hepsi saçma. Şu Laura sadece kardeşimin uydurduğu bir karakter o kadar. O zaman şu mektubu kime yazmış? Senin gözlerin ne renk? “Bal renginde etkileyici.” Orta boylusun. “Ama çekici.” Eminim harika bir gülüşün de vardır. Neden bize gülümsemiyorsun? Laura P. Söyle de yosma annen gülümsesin! Kapa çeneni! Senin gibileri yaşamayı bile hak etmiyor. Çekil! Ya senin gibi savunmasız bir kadına vurmaya kalkışan insanlar? Onlar ne hak ediyor? Sen bir kadın değilsin. Sanırım şimdi, polise karşı gelmekle suçlayacaksınız beni. Sen annen için kavga etmeyi hak etmiyorsun. Haberler! Bunu ödeteceğim! Tatile gitmiş olabilirler. Evet. Haydi gidelim. Sonunda! Neredeyim ben? Bir kaza geçirdin. Kaza mı dedin? Hiçbir şey hatırlamıyorum. Hiçbir şey hatırlamıyor musun? Hiç mi? Evinde tek bir şeye dokunacak olursanız, sizi ihbar ederim. Avukatını aradım ve onunla Son Dakika Haberleri Doktor, doktor! Uyandı ama hiçbir şey hatırlamıyor. Gidip bakayım. Biz de sizinle gelelim, bir çaresine Son Dakika Haberleri Hayır, sizler gelemezsiniz. Hafızasını kazanmasına yardım ederiz. Hafızasını kaybedenlerle daha önce de çok kez birlikte olduk. Burası akıl hastanesi değil. Bizim başka yöntemlerimiz var. Ne söylediğinize dikkat edin, örtbas da bir suç sayılır.

  • Sonra bu karışım ağır ateş üstünde karıştırmaya devam edilerek ortalama yarım saat kadar pişirilir.
  • Kıvamı lokum şekeri gibi olunca, karıştırmaya devam edilerek bir tabağa aktarılır.
  • Üzerine kabukları soyulmuş iç badem konarak servis yapılır.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...