Son Dakika
20 Nisan 2024 Cumartesi

Haydarpaşa garını yakanların cezası netlik kazandı

06 Aralık 2013 Cuma, 18:15
haydarpasa-garini-yakanlarin-cezasi-netlik-kazandi-52a1f498e4fb2

Anadolu Adalet Sarayı 8. Sulh Ceza Mahkemesi’nde gerçekleştirilen 7. duruşmaya, tutuksuz yargılanan sanıklar izolasyon çalışmasını yürüten şirket sahipleri İhsan ve Hüseyin Kaboğlu ile izolasyon çalışmasını yapan işçi Zafer Ateş katıldı. Kocam teğmendi. Musul yakınlarında görevliydi. Hangi birlikteydi. ‘nci askeri hastanede doktordu. Artık asker değil mi? Hayır. Bir yıl kadar önce geliştirilmiş patlayıcı yüzünden öldü. Bunu duyduğuma üzüldüm. Karar nedir? El bileği fleksiyonunda kısmi yırtık var. El ateli lazım. İyi şanslar. Teşekkürler. Belki gösteride görüşürüz. Olabilir. Kolum hâlen çok ağrıyor doktor. Bana bir şey vermek zorundasınız. Sırtım yüzünden ağrı kesici töleransım fazla. Töleransın mı, bağımlılığın mı? Gazi hastanesi ile görüştük. Bize bağımlılığını söylediler. Ne yani? Bağımlı olduğumu mu söylediler. Saçmalık bu. Altı haftadır Son dakika haberleri’deydim. Fizik terapi görmem, ağrı uzmanıyla görüşmem gerekiyordu. Ama uzvu kesilen, benden kötü durumda olan hastalarla meşgullerdi. Dört ay beklemek zorundaydım. Randevu bile almadan taburcu edildim. Merhaba Neela. Merhaba. Eve gidiyorum. Uzun bir gece oldu. Kimse sana cerrah olmanı söylemedi, değil mi? Aslına bakarsan söyleyenler oldu. Birkaç kişi. Tüm bunlar benim için garip. Nasıl yapacağımı bilmiyorum. Duruşmaya katılmayan kontrol mühendisi Ayşe Kablan, kontrol amiri Suavi Güray ve işçi Hüseyin Doğan’ı ise avukatları temsil etti.

Duruşmada söz alan, sanıklar Kablan ve Güray’ın avukatı Cengiz Kesici, müvekkillerinin sorumluluğunun yangından önce yani 25 Kasım 2010’da sona erdiğini söyleyerek, “Kültür ve Tabiat Varlıklarını Koruma Kurulu kararlarına bir aykırılık yoktur. Bu nedenle müvekkillerime sorumluluk atfedilemez. Beraatlerini talep ediyorum” dedi.

Sanıklar Zafer Ateş, İhsan ve Hüseyin Kaboğlu ile Hüseyin Doğan’ın avukatı Rüştü Köprülü de konuyla ilgili 4 kez bilirkişi raporu alındığını ve ilk verilen itfaiye raporu ile teftiş kurulu raporunda yangının elektrik kontağından çıkmış olabileceğinin belirtildiğini ifade ederek, “Yangının neden çıktığı kuşkuya yer bırakmayacak şekilde saptanmamıştır. Bu nedenle müvekkillerimin ayrı ayrı beraatini talep ediyorum” diye konuştu.

TCDD avukatı Süleyman Güldüren, sanıkların cezalandırılmasını talep etti.

Son sözleri sorulan sanıklar Zafer Ateş, İhsan ve Hüseyin Kaboğlu da beraatlerini istedi.

Hakim Nuh Hüseyin Köse, çatıda izolasyon çalışmasını yapan işçiler Ne? Ayrılık mı? Evet. Büyük ihtimalle bitti ve bunu hak ediyorum. Ama arkadaşlığımız sürebilir mi? Seni sonra arayabilir miyim? Konuşuruz. Gösteriye gidebilirim. Gitmem gerektiğini düşünüyorum. Gates. Hastan Bay Polland nefes almıyor. Nefesini tutuyor. İlgi çekmek için yapıyor bunu. Nefesini on dakikadır tutuyor. Peki. Seni yarın arayacağım. Tamam. Parmaklarınızı oynatabilir misiniz? Dawn, basitrasin ve gazlı bez alabilir miyim lütfen? Sakin olun bayım. Kayınbiraderiniz kendine geliyor anlaşılan. Şimdi onunla konuşabilir miyim? Ne oluyor? Sakin olun bayım. County Hastanesi’ndesiniz. Düşmüşsünüz ama şimdi iyisiniz. Onunla biraz konuşmam gerekiyor. Konuşun. Başbaşa. Peki. Acele edin. Hemen döneceğim. Burada ne işi var? Hayır. Açıklayabilirim. Hayır. Biri polisi arasın. Lütfen. Hayır. Düşündüğünüz gibi değil. Peki. Bay Saltzman Haber iki katlı binanın çatısından düşünce enişteniz kazara üstünüze gelmiş. Ne çatısı? O benim eniştem değil. Evinde bağlı bir kadın var. Kadının çığlıklarını duydum. Hayır, hayır. Zafer Ateş ve Hüseyin Doğan ile izolasyon çalışmasını yürüten şirket sahibi Hüseyin Kaboğlu’nun, “taksirle yangına neden olmak sureti ile genel güvenliğin taksir ve tehlikeye sokulması” suçunu işledikleri gerekçesiyle TCK’nın 171. maddesi uyarınca 1’er yıl hapisle cezalandırılmasına hükmetti.

KİMLER BERAAT ETTİ?

Sanıkların, duruşmadaki iyi halleri ve sabıkasız oluşlarını dikkate alan hakim Köse, cezalarını 10’ar ay hapse çevirdi.

Hakim Köse, “suçun tarihi bir binaya karşı ciddi bir ihmal sonucu işlenmiş olması” nedeniyle hükmün açıklanmasının geri bırakılmasına gerek olmadığını bildirdi.
Köse, TCDD’ye bağlı kontrol mühendisi Ayşe Kablan, kontrol Amiri Suavi Güray ile izolasyon çalışmasını yürüten diğer şirket sahibi İhsan Kaboğlu’nun, üzerlerine atılı suçlamayla ilgili kusurları bulunmadığı gerekçesiyle ayrı ayrı beraatlerine hükmetti.

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...