Son Dakika
23 Nisan 2024 Salı

Başbakan 22 ilin Belediye Başkanlık Adayını Açıkladı

06 Aralık 2013 Cuma, 07:55
basbakane-22-ilin-belediye-baskanlik-adayini-acikladi-52a15e18a5817

Erdoğan illeri ve adayları açıklıyor: İşte Güncel Liste

BÜYÜKŞEHİRLER

İSTANBUL BŞB: KADİR TOPBAŞ
Artvin’in Yusufeli ilçesinde doğan Kadir Topbaş, 8 Ocak 1945 yılında doğdu.  Topbaş, orta öğrenimine Işık Lisesi’nde başlayıp İstanbul İmam Hatip Lisesi’nde tamamladı. 1972 yılında Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi’nden, 1974 yılında Mimar Sinan Üniversitesi Mimarlık Bölümü’nden mezun olan KadirSen ne dersin Magazin? Magazin? Magazin, sen ne düşünüyorsun? Sanırım Haber, Haberler büyük bir hata yaptım. Sorun ne tatlım? Ben Haber, Haberler Ben bu gece kesinlikle ihtiyacım olan bazı kağıtları ofiste bıraktım. Bunu yaptığıma inanamıyorum. Böyle bir hatayı daha önce hiç yapmamıştım. Son Dakika Haberleri Yarın çok önemli bir konferansım var. Son Dakika Haberleri Hayır tatlım, onları bu gece alamazsın. Almalıyım çünkü üzerinde en az bir saat çalışmam lazım. Son Dakika Haberleri Ama şu an bir partinin ortasındayız. Son Dakika Haberleri Çok üzgünüm. Lütfen bağışlayın. Son Dakika Haberleri Özür dileme. Son Dakika Haberleri Gece vakti araba kullanmasını istemiyorum. Stanley, çok üzgünüm. Ama o kağıtları mutlaka almalıyım. Topbaş doktora tezini, İstanbul Üniversitesi Sanat Tarihi ve Arkeoloji Bölümü’nde “Hidiv Kasrı ve Boğaziçi Sivil Mimarisindeki Yeri” konusunda tamamladı.

Uzun yıllar “serbest mimar” olarak çalışan Kadir Topbaş, 1994-1998 yılları arasında İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın danışmanlığını yaptı. 1999 yılında Beyoğlu Belediye Başkanlığı’na seçilen Kadir Topbaş, 28Son Dakika Haberleri Seninle gelmemi ister misin? Son Dakika Haberleri Hayır, çok teşekkür ederim. Tatlım, çok üzgünüm. Harika bir akşamdı. Döndüğümde burada olusanız Haber, Haberler Son Dakika Haberleri Teşekkürler. Son Dakika Haberleri Merak etme. Biz iyiyiz. Çok üzgünüm. Oturup, kahvelerimizi bitirelim bari. Az sonra dönecektir. Bir kere daha söylüyorum: Tanrı’nın gözleri hepsini görür. Beni dinle Magazin. Onun görüşünden kesinlikle kaçış yoktur. İyilikleri de, kötülükleri de görür. İyilikler ödüllendirilecek, kötülüklerse cezalandırılacaktır Haber, Haberler Haber, Haberler sonsuza dek. Alo? Alo? Alo? Caz üzerine özel bir program hazırlıyorum. Mart 2004 tarihinde yapılan yerel seçimlerde AK Parti’den aday oldu ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı’na seçildi. 1999 seçimlerinde ikinci kez seçilen Topbaş, 2011 Yılı Birleşmiş Milletler Yerel Yönetimler Danışma Komitesi UNACLA Başkanı Olarak seçildi ve bu görevini sürdürüyor. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

BURSA BŞB: Recep Altepe

1959´da Bursa´da doğdu. İlk, orta ve lise öğrenimini Bursa´da tamamladı. Gazi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Makine Mühendisliği Bölümü´nü bitiren Recep Altepe, siyasete 1989 yılında Refah Partisi İl Yöneticisi olarak g Senin de fikirlerini almak isterim. Onun fikirlerine hayranım. Dizi fikrini gerçekleştirmek istediğimden bahsettin mi? Son Dakika Haberleri Hayır. Son Dakika Haberleri Harika bir şey. Her hafta ayrı bir Çehov hikayesinin anlatılacağı bir dizi yapmak istiyor. Son Dakika Haberleri Çok naziksin. Son Dakika Haberleri Senin ellerinde macunum ben. Son Dakika Haberleri Bir avuç dolusu macunu ne yapacağım? Son Dakika Haberleri He zaman için verecek Haber, Haberler Haber, Haberler kurnazca bir cevabı var. Biz kalkalım çünkü bahsettiğimiz kusmuk torbalarından almamız gerekiyor. Sabah çok erken kalkmalıyım. Üst Son Dakika Haberleri orta sınıf kokain bağımlılarına Emily Dickinson öğreteceğim. Son Dakika Haberleri En sevdiğim şairlerden biridir. Son Dakika Haberleri Benim de. Son Dakika Haberleri Ben ölüm için durmadığımdan Haberiren Recep Altepe, 2004 yılı yerel seçimlerinde AK Parti´den Osmangazi Belediye Başkanlığına seçildi. 29 Mart 2009 yılı yerel seçimlerinde AK Parti´den Bursa Büyükşehir Belediye Başkanlığı´na seçildi. Türkiye Sağlıklı Kentler Birligi ve Marmara ve Boğazları Belediyeler Birliği´nin de başkanı olan Altepe, evli ve üç çocuk babasıdır.

KOCAELİ BŞB: İBRAHİM KARAOSMANOĞLU
1952 yılında İzmit Yuvacık´ta doğdu. 1977 yılında Marmara Üniversitesi´nden mezun oldu. 1978-1989 yılları arasında Kırıkkale Lisesi, İzmit Endüstri Meslek Lisesi ve İzmit Ortaokulu´nda öğretmen ve yönetici olarak görev aldı.1989-99 yılları arasında İzmit´te 10 yıl Yuvacık Belediye Başkanlığı yaptı. Haberler Son Dakika Haberleri Ölüm nazikçe durdurdu beni. “Nazikçe”, değil mi? Sadece biz ve ölümsüzlük bir arabanın içinde. Yavaşça yola koyulduk, telaşsız bir şekilde. Emeğimi ve kalan zamanımı koydum ben de, karşılık olarak onun nezaketine. Son Dakika Haberleri Lester harika bir İngilizce öğrencisiydi. Son Dakika Haberleri Mezun olmama yetmedi ama. İronik olan, yıllar önce beni mezun etmeyen o okulun şimdi benim Haber, Haberler Haber, Haberler durum komedilerimdeki varoluşsal öğeleri, ders olarak göstermesi. Son Dakika Haberleri Öyle mi? Son Dakika Haberleri Sen hangi üniversiteye gittin Halley? Son Dakika Haberleri Columbia. Son Dakika Haberleri Columbia’ya mı gittin? Son Dakika Haberleri Bölümün ne idi? Son Dakika Haberleri Hukuk. Hukuk Fakültesi mezunuyum. Son Dakika Haberleri Peki hiç o dalda çalışmadın mı? Son Dakika Haberleri Çalıştım. Ama sonra bilirsiniz işte, eski kocamla tanıştım, Ak Parti´nin kuruluşunda Genel Başkan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte aktif olarak görev aldı. Türk Dünyası Belediyeler Birliği(TDBB)’nin 09 Mart 2012 tarihinde yapılan genel kurul toplantısında, oybirliğiyle birlik başkanlığına seçilmiştir. Evli ve 5 çocuk babasıdır.

BALIKESİR BŞB: Ahmet Edip Uğur
1950 yılında Balıkesir’de doğdu. Orta Öğrenimi İstanbul Işık Lisesi’nde, Yüksek Öğrenimini İstanbul Devlet Mühendislik ve Mimarlık Akademisi Kimya Mühendisliği Bölümü’nde tamamlamıştır. Ahmet Edip Uğur, Balıkesir Milletvekili olarak 18. Dönem’de Parlamento’ya girmiştir. AK Parti Balıkesir Kurucu İl Başkanlığı da yapan Ahmet Edip Uğur, 22. Dönem’de ikinci kez milletvekili seçilmiştir. 2007 Genel Seçimleri’nde 23. Dönem Balıkesir Milletvekili olarak yeniden parlamentoya girdikten sonra Genel Başkan Yardımcısı olarak AK Kadro’da yer almıştır. Ahmet Edip Uğur evli ve üç çocuk babasıdır.

SAKARYA BŞB: Zeki Toçoğlu
1955 yılında Adapazarı’nda doğdu. İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nü bitirdi. 6 yıl SAÜ İlahiyat Fakültesi Fakülte Sekreterliği görevini yürüten TOÇOĞLU, 18 Nisan 1999 seçimlerinde Serdivan Belediye Başkanı seçildi. TOÇOĞLU, 28 Mart 2004 Mahalli Seçimlerinde yeniden Belediye Başkanı seçildi. 29 Mart 2009 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçiminde Sakarya Büyükşehir Belediye Başkan’ı seçildi.

TEKİRDAĞ BŞB: Mustafa Yel
1968 Tekirdağ doğumlu. İlk, orta ve liseyi Tekirdağ’da okudu. İstanbul Üniversitesi Kamu Yönetiminin bitirdi. 1995’ten itibaren kaymakamlık ve vali yardımcılıkları yaptı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

MARDİN BŞB: Mehmet Vejdi Kahraman

1962 yılında Mardin/Kızıltepe’de doğan Mehmet Vejdi Kahraman, ilk ve orta eğitimini Kızıltepe’de tamamladı.Siyasete Refah Partisi’nin kademelerinde görev alarak başlayan Kahraman, 2011 yılında AKP’den Milletvekili aday adayı oldu.AKP hükümeti tarafından başlatılan çözüm sürecine verdiği destekle bilinen Kahraman, evli ve 5 çocuk babasıdır.

İLLER

BAYBURT: Mete Memiş
1964 Bayburt doğumlu. Evli ve 3 çocuk babası. İlk ve orta öğrenimi Bayburt’ta lisans eğitimini 1985 yılında Erzurum Atatürk Üniversitesi Matematik Bölümünü tamamladı.

SİNOP: Hamza İnce
1955 Gerze, Sinop doğumlu Hamza İnce İlköğretim ve lise eğitimini Sinop’ta tamamladı. Hamza İnce Amasya Eğitim Enstitüsü mezunu.

YALOVA: Yakup Koçal
12 Aralık 1958 yılında Yalova’da doğdu. Orta ve lise eğitimini yatılı olarak İstanbul Erkek Lisesi’nde tamamlayan Koçal, 1992 yılında Boğaziçi Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nden Endüstri Mühendisi olarak mezun oldu.

KIRIKKALE: Mehmet Saygılı
1969 Yılında  dünyaya gelen Mehmet Saygılı, İlkokulu Tınaz İlkokulunda, Ortaokulu Atatürk İlkokulunda, Liseyi ise Kırıkkale Lisesinde tamamladı. Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi İşletme bölümünden 1990 yılında mezun oldu. 1990-1991 yılları arasında İngiltere’de Lisan eğitimi aldı. Evli ve üç çocuk babası.

NEVŞEHİR: Hasan Ünver
1963 yılında Ulukışla’da doğdu. Anadolu Üniversitesi İşletme Fakültesi’nin bitirdi. Dünya Belediyeler Konseyi üyesi. Evli ve 2 çocuk babası.

SİİRT: Ali İlbaş
1967 yılında Siirt Merkezde dünyaya gelmiştir. İlk ve orta öğrenimini bitirdikten sonra Siirt Ticaret Meslek Lisesi’nden mezun olmuştur. İlbaş, evli ve 6 çocuk babasıdır.

NİĞDE: Faruk Adoğan
1964 yılında Niğde’de doğdu. Eğitimine sırasıyla, Gümüşler Kasabası İlkokulu, İmam Hatip Ortaokulu, Lisesi mezuniyetinin ardından Anadolu Üniversitesi Kamu Yönetimi bölümüyle devam etmektedir. Evli ve üç çocuk babası Faruk AKDOĞAN, orta derece Arapça ve İngilizce biliyor.

KIRKLARELİ: Selahattin Minsolmaz
1970’de Kırklareli’nde doğdu. İlk, orta ve lise eğitimini Kırklareli’nde tamamladı. İstanbul Teknik Üniversitesi’ndeki eğitimini 1995 yılında Ulaştırma Mühendisliği alanında Yüksek Mühendis olarak tamamladı. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

EDİRNE: Prof. Dr. Ahmet Günşen
1962 yılında, Edirne’nin İpsala ilçesine bağlı Turpçular köyünde doğdu. Uludağ Üniversitesi Balıkesir Necatibey Eğitim Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Eğitimi Bölümü’nü bitiren Günşen, Kırşehir Eğitim Fakültesine öğretim görevlisi olarak atandı (1988). Erciyes Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsünde “Türk dili” bilim dalında yüksek lisans yapan Günşen, 1994 yılında Prof. Dr. Tuncer Gülensoy’un danışmanlığında hazırladığı ve 2000 yılında da Türk Dil Kurumunca yayımlanan Kırşehir ve Yöresi Ağızları (İnceleme-Metinler-Sözlük) başlıklı teziyle Türk dili doktoru oldu. Günşen, evli ve biri erkek, ikisi kız olmak üzere, üç çocuk babasıdır.

MUŞ: Feyad Asya
1970 Muş doğumlu. İlk orta ve liseyi Muş’ta bitirdi. Memur-Sen Muş İl Başkanlığı yapmıştır. 2014 seçimlerinde AK Parti’nin Muş Belediye Başkan Adayı Feyat Asya oldu.

YOZGAT: Kazım Arslan
1959 Yozgat doğum, İlk, orta ve liseyi Yozgat’ta okudu. Atatürk Üniversitesi TIP Fakültesini bitirdi. 1955 Refah Partisi’nden milletvekili oldu. Fazilet Partisi ile görevine devam etti. Evli ve 2 çocuk babasıdır.

ÇANAKKALE: Mehmet Daniş
1971 Çanakkale doğumlu, ilk ve ortaöğrenimini Çanakkale’de bitirdi. İstanbul Üniversitesi hukuk mezunu. 22 ve 23. Dönemde Çanakkale Milletvekili seçildi. 22. Dönemde Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkanlık Divanı Kâtip Üyeliği görevinde bulundu. 24. Dönemde TBMM Dilekçe Komisyonu Başkanlığına seçildi. Evli ve 3 çocuk babasıdır.

ÇORUM: Muzaffer Külcü
1971 Çorum doğumlu. Çorum İmam Hatip Lisesi ve İstanbul Hukuk mezundur. AK Parti’nin Çorum Kurucu İl Başkanı olarak görevlendirildi. 3 Kasım 2002’de yapılan seçimlerde Çorum Milletvekili olarak parlamentoya girdi. 29 Mart 2009 Yerel Seçimlerinde Çorum Belediye Başkanı olan Muzaffer Külcü evli ve 3 çocuk babasıdır.

ELAZIĞ: Mücahit Yanılmaz
1961 Elazığ doğumlu. 1983’te Fırat Üniversitesi Makine Mühendisliğini bitirdi. MSP Gençlik Kolları, Saadet, Fazilet ve HAS Parti’de görev aldı. Evli ve 4 çocuk babasıdır.

Erdoğan’ın konuşmasından satırbaşları şöyle;

-1994 yılından itibaren eşsiz bir İstanbul tecrübemiz var.

-AK Parti’nin belediyecilik anlayışıyla kimse yarışamaz.

-Başkaları için belediyecelik rant kapısı olabilir ama bizim için hizmet yarışıdır. Onlar kendi ceplerini doldurur biz ise milletin cebini doldururuz.

-Burayı iyi dinleyin iyi takip edin. Bunu duymayanlara duyurun.

-Eğer biz cebimizi doldrumak için belediyeleri devralsaydık, okul sayılarımız arttırabilir miydik?

-Okullarda ücretsiz kitap dağıtabilir miydik?

-Göreve geldiğimizde 45 TL alan üniversitelilerimize 280 TL burs ya da kredi verir miydik?

-Eğitim ve öğretimde akıllı tahta ve tablet bilgisayarlara geçebilir miydik?

-İlkokullarda kız ve erkek öğrencilerimize para yardımı yapabilir miydik?

-Göreve geldiğimiz 6 bin 100 km duble yol olan ülkemize şu ana kadar 17 bin kilometre duble yol ilave ettik, bunlar neyle oldu? Eğer cebini dolduran bir iktidar olsaydı bunları yapabilir miydi?

-İşte bunlar hazineyi ne kadar güçlendirdiğimizin belirtileri.

-Sağlıkta ülkemize bu dev hastaneleri kazandırabilir miydik?

-Şimdi bütün vatandaşlarım istediği hastanelere gidebiliyor mu?

-İlaçlarını alamayan var mı? Hastamızı yurtdışına bile gönderiyoruz.

-Hava ambulansı ve helikopterlerle hizmet eden sağlık hizmetlerimiz var.

-İstanbul’da Haliç’i kokudan arındırdık, tertemiz pırıl pırıl Haliç var.

-Kokuşmuş CHP zihniyetinden bu hale getirdik. Şimdi Haliç’e Karadeniz’den su getirdik, balık tutuluyor, yüzüyorlar..

-76 üniversiteyle devralıdık şimdi 81 ilde 175 üniversiteye çıkardık.

-İşte Marmaray, 3. havalimanı, 3. boğaz köprüsü ve otoyollar hepsi insanımızın refah seviyesini yükseklere çıkaracağız.

-Ankara’da il başkanlı toplantımızda da söyledik. Biz sadece bugünün değil, yarını inşa etmenin sorumluluğunu omuzlarımızda taşıyoruz.

-Bugün öyle adımlar atmalıyız ki o izler adımlar yarınları inşa etsin. Yarınlar bugünden çok daha iyi olsun diye çalışıyoruz.

-Bizim nesil yıkımlara şahit oldu. Şehirlerin, insanların, mimari eserlerin yıkılışına şahit olduk.

-Hem yerel de hem hükümet olarak yıkımları durdurmanın mücadelesini verdik.

-Said Nursi ‘Güzel gören güzel düşünür, güzel düşünen hayatından zevk alır’ demişt. Böyle düşünmeliyiz.

-Park ve bahçelerde oynanyan bir çocukla, çamurun içinde büyüyen çoxuğun hayata bakışı bir değildir. AK Parti tüm çocuklarımızın hayata bakışını değiştirmenin peşinde.

-Otomobiller için değil insanlar için şehirler yollar inşa edeceğiz.

-Şehirlerimiz göze ve gönüllere hitap edecek bir kimliğe kavuşmalı.

-Bizden önce gelenlerin hiçbiri raylı sistem yapamadı. Türkiye’nin dört bir yanını demir ağlarla biz ördük.

-İstanbul alan değil veren bir şehirdir. İstanbul sakinlerinin şekillendirdiği şehir değil, sakinleriyle şekillenen, Fatihlerini fetheden bir şehirdir.

-İstanbul’un büyümesi diğer illerin de büyümesidir.

-İstanbul’u yarınlara hazırlamaya, şehirlerin annesi olarak hizmete devam edeceğiz.

TOPLANTIDAN NOTLAR

Haliç Kongre Merkezi’ndeki toplantıya partilillerden büyük ilgi vardı. Özellikle gençlik kolları Erdoğan’ın sözlerini sık sık sloganlarla kesiyor.

Kongre merkezinin dışında da salona giremeyenler için dev ekranlar kuruldu. bir süreliğine Avrupa’ya taşındık ve Haber, Haberler uzun, sıkıcı bir hikaye işte. Keşke eski işine dönebilsen. Ben haber görüntüleri montajlardım. Seller, yangınlar, kıtlık haberleri falan. Oldukça iç karartıcı bir işti. Son Dakika Haberleri Dinle. Hep beraber kalkmamız gerekmiyor. Son Dakika Haberleri Hayır, gitmeliyim. Biz gidelim. Siz devam edin. İş hakkında konuşacağınız pek çok şey olmalı. Son Dakika Haberleri İstersen seni bırakabilirim. Son Dakika Haberleri Biz kalkalım yeter, tamam mı? Son Dakika Haberleri Sakin bir yerde, bir şeyler içebiliriz. Son Dakika Haberleri Tamam, bana uyar. Son Dakika Haberleri Çok yorgunum. Son Dakika Haberleri Ne yorgunluğu? Daha çok erken. Son Dakika Haberleri Başka bir zaman. Son Dakika Haberleri Küçük bir içki. Gerçekten. Başka bir zaman. Tanrım. Lester ne kadar bunaltıcıydı öyle. İş bahanesiyle Halley’e asılıp duruyor. Saçmalama. Kız, ondan gerçekten hoşlanıyor. Son Dakika Haberleri Dalga geçiyor olmalısın. Hoşlanıyor mu? Son Dakika Haberleri Neden hoşlanmasın ki? Son Dakika Haberleri Çekici, zengin, karizmatik. Son Dakika Haberleri Kardeşin olduğu için sana öyle geliyor. İçki teklifini nasıl da geri çevirdi ama! “Başka bir zaman” demesine bayıldım. Çok güzel geçiştirdi. Son Dakika Haberleri Lafı ağzına tıktı. Son Dakika Haberleri Tamam, uzatma. Son Dakika Haberleri Hem ondan hoşlandığını da nerden çıkardın? Son Dakika Haberleri Ona nasıl baktığını görmedin mi? Gözlerine inanamıyor olmalı. Öyle saçmalıyor ki, karşısında donup kalıyor insan. Sen romantizmden anlamıyorsun. Tek sorun bu. Tatlım, birlikte yatmaya son veren sendin. Nisan’da bir yıl olacak. Tarihi çok iyi hatırlıyorum. Çünkü Hitler’in doğum günüydü. Bunu daha fazla tartışmayacağım. O konuda konuşmak istemiyorum. Ama şu an birlikte içki içtikleri konusunda iddiaya girebilirim. Ne kadarına?

You must be logged in to post a comment Login

Yorum yazın...